top of page

Zoektocht naar een duurzame koffiebeker

Ik had al langer een herbruikbare koffiebeker. Die was gemaakt uit bamboe. Toen aan het licht kwam, dat zo'n beker niet geschikt zouden zijn voor warme dranken en ik niet weet of mijn exemplaar ok is, besliste ik een nieuwe te kopen. Liever geen schadelijke stoffen in mijn drinken.


Mijn criteria waren:


  • Duurzaam

  • Niet té groot, maar groot genoeg voor lattés (klopt, ik ben geen échte koffiedrinker 😜)

  • Geen thermos: ik wil geen uur wachten tot de koffie koud is

  • Simpel design (esthetisch en makkelijk af te wassen)

Zo kwam ik bij de cups van Circular&Co. Ze zijn gemaakt van single-use koffiebekers die normaal bij het restafval belanden. Op het moment dat ik die kocht was 60% van gerecycleerd materiaal gemaakt, maar ze zijn bezig om daar 100% van te maken.♻️


De levensduur is 5-10 jaar & de cups zijn na gebruik 100% recycleerbaar. Is de beker aan vervanging toe, dan stuur je hem terug en krijg je 30% korting op de nieuwe. De cups zijn BPA- en melaminevrij en zijn wat geïsoleerd zodat het niet te warm is aan je handen en je drank minder snel afkoelt.


Toen ik de beker aankreeg, schrok ik even toen ik op het deksel “made in China” zag, want het is een bedrijf uit de UK en ik dacht dat ze lokaal produceerden. Ik heb hen gecontacteerd en het bleek nodig te zijn om het goed op de markt te krijgen. Als ze het ‘tipping point’ bereiken, zou de productie naar de UK komen. En ondertussen hebben ze sinds 2020 de overstap gemaakt.


Omdat ik achter hun (circulaire) missie sta, lijkt het me dus de moeite om te steunen.Comments


bottom of page