top of page

Een verschil maken vanop je wc? Het kan.

Dagelijks worden er zo’n 270.000 bomen omgekapt voor de productie van wc-papier. Hoe sh*t is dat?💩

Ik wilde al langer overschakelen naar een ecologisch alternatief. Omdat we verhuisd zijn naar een bos waar geen riolering ligt (en je dus best biologisch afbreekbaar wc-papier gebruikt) én het feit dat een collega prijsberekeningen maakte (danku Wouter), zorgde ervoor dat ik de stap zette: wc-papier van The Good Roll bestellen.


Het wc-papier is gemaakt van 100% (Europees) gerecycleerd papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen in Nederland en Duitsland.


Met 50% van de nettowinst bouwt The Good Roll propere toiletten in Oost- Afrika. Want wist je dat ongeveer 1/3e (32%) van de wereldbevolking geen toegang heeft tot een proper toilet? Zot he?


Je hebt rollen met een superleuk design, ik kocht er 2 bij Coopsaam in Essen voor in het gastentoilet (check de laatste foto voor mijn keuze). Ik koop meestal een doos van 48 rollen zonder wikkel. Daar komen we heel lang mee toe. Bij Frits & Eco kan ik die gewoon online bestellen en afhalen in hun afhaalkist. Maar je kan ook online bestellen, of zelfs een abonnement nemen. Het is iets duurder dan sommige huismerken bv. Albert Heijn maar goedkoper dan bv. eco wc papier van Lidl. Net zoals alles dat een impact heeft op het milieu, is het soms letterlijk en figuurlijk, afwegen welke prijs je ervoor wil betalen. Maar voor mij is het een prijs die ik graag betaal.Comments


bottom of page