Easy peasy groentetaart in 3 stappen. š
Het was een snel probeersel, maar omdat het zo smaakte, deel ik het recept graag met jullie.
Ingrediƫnten
Bladerdeeg (o.a. bladerdeeg van huismerk Albert Heijn en Delhaize is vegan).
Hummus, zelfgemaakt of voorverpakt. Ik gebruikte de hummus met look en tomaat van Delhaize. Als je gewone hummus hebt, zou ik die wat mixen met zongedroogde tomaatjes voor extra smaak.
Groentjes naar keuze. Ik ging voor ui, gele paprika, aubergine, courgette, champignons en zongedroogde tomaten.
Edelgistvlokken. Dit zorgt voor een hartige, kazige smaak. Tip: er zit veel verschil in smaak qua merken. Ik raad je die van Natu aan. Te koop in biowinkels.
Recept
Verwarm de oven voor op 200Ā° C en leg je bladerdeeg met bakpapier alvast op een ovenschaal (nog niet id oven), prik er wat gaatjes in en besmeer met een laag hummus.
Bak je groentjes in de pan. Kruid af met oregano, tijm, peper en zout.
Leg de gebakken groenten op het bladerdeeg, strooi er edelgistvlokken over en zet in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Eventueel ook lekker om te combineren met een frisse salade!
Comments