top of page

Risotto met pompoen en champignons

Risotto heeft een hoge comfort food factor, en dat is niet anders voor dit recept. Herfstiger dan dit wordt het niet.


Ingrediënten

Dit recept is voor 3-4 personen, afhankelijk van hoeveel je eet.

  • Halve kleine (ronde) pompoen (ong. 400 g)

  • Olijfolie

  • 0,5 tl kaneel

  • 0,5 tl chilivlokken

  • (klein) half bakje champignons > je kan ook een paddenstoelenmix gebruiken

  • 250g risotto

  • 1 ui

  • 1 teentje look

  • 100 ml (vegan) witte wijn

  • 2 blokjes vegan groentenbouillon (+1L water), bv tuinkruidenbouillon van Maggi.

  • Zout

  • Peper

  • Kurkuma

  • Edelgistvlokken


Recept


  1. Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. Was (dan moet je niet schillen) en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Leg de pompoenstukjes op de bakplaat en doe er olijfolie, kaneel, chilivlokken en zout over. Gril de pompoen in 20 minuten gaar in de oven, tot hij zacht is. Leg ook de champignons bij op de bakplaat met wat olijfolie. Leg ook het teentje look (volledig) even in de oven.

  3. Snij de ui fijn en bak de ui in olijfolie in een hapjespan. Voeg de risotto toe. Roer goed en bak de risotto een minuutje mee dat die glazig wordt.

  4. Heb je witte wijn, dan kan je de risotto daar even mee blussen. Zo niet, sla je deze stap over. Roer goed.

  5. Voeg het teentje look uit de oven (geperst) en ook kruiden toe: ik voegde peper, kurkuma (zorgt voor gele kleur) en brushettakruiden toe maar je kan hiermee experimenteren.

  6. Zet je pan (of wok) lager op middelhoog vuur. Giet je bouillon bij de rijst totdat de risotto net onder water staat. Roer en laat de bouillon opnemen door de rijst. Giet weer extra bouillon bij, tot de bouillon bijna opgenomen is door de rijst. Is de risotto nog niet gaar? Maak dan nog wat nieuwe bouillon.

  7. Voeg de pompoen en champignons toe aan de risotto. En roer er edelgistvlokken door voor een kazige, hartelijke smaak. Ik gebruik de edelgistvlokken van Natu. Je moet hier niet te zuinig mee zijn.

👉 Schep op je bord en geniet! 😋




댓글


bottom of page