top of page

Homemade granola

Hier is het dan: mijn recept voor Gran-oh-la-la. 🧡

Ik maak het om de twee weken, maar omdat ik altijd maar wat 'bij elkaar gooi' heb ik nu eens op de hoeveelheden gelet. Maar of je nu iets meer of minder van iets erbij doet: heel veel kan er niet misgaan.🙂 Het is super simpel om te maken. Met de voorbereiding ben je 10 minuten bezig en daarna staat het 18 minuutjes in de oven.


Ingrediënten

  • 150 g grove havervlokken

  • 100 g boekweit

  • 3 el kokosolie

  • 1 el gemalen lijnzaad

  • 75 g hazelnoten

  • 2 el hennepzaad

  • 2 el chiazaad

  • 4 el pompoenpitten

  • 3 el zonnebloempitten

  • Enkele paranoten (goede bron van selenium)

  • Handje amandelnoten

  • 2 handjes pecannoten

  • 2 el kaneel

  • 4 el ahorn- of agavesiroop

  • Optioneel: beetje pindakaas


Recept

  1. Verwarm de oven vor op 175° C en laat de kokosolie ondertussen in een schaaltje of bakvormpje in de oven smelten.

  2. Doe de boekweit, havervlokken, en gemalen lijnzaad in een kom.

  3. Voeg de gesmolten kokosolie en de ahorn-of agavesiroop toe. En roer alles om.

  4. Hak alle noten behalve de pecannoten een beetje fijner en voeg daarna alle andere ingrediënten toe in de kom en meng goed. De pecannoten kan je zelf wat in 2 breken. Het is wel lekker om een paar grotere stukken in je granola te hebben.

  5. Spreid de granola uit op je bakplaat. Ik gebruik een siliconen bakmat. Plaats 18 minuten in de oven op 175° C. Draai de granola na 10 minuten even om met een spatel.

  6. Laat afkoelen en doe het in een goed afsluitbare pot.

Ik eet quasi elke dag een portie en ik kom er ongeveer 2 weken mee toe.


Heel lekker voor bij je plantaardige yoghurt of in een crumble. Je kan zelf variëren met de noten en zaden die je in huis hebt. Bv.


maanzaad, sesamzaad, pistachenoten etc.


Enjoy! 😋


Comments


bottom of page