top of page

Pompoen- en zoete aardappelsoep

Als het kouder wordt buiten, kan deze heerlijke pompoen- en zoete aardappelsoep je wat extra warmte brengen.



Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel

  • 1 (kleine) pompoen > ik gebruikte een kleine, ronde, oranje haiku pompoen. Neem best een bio pompoen, dan kan je de schil eraan laten en dat bespaart je een hoop werk ;-).

  • 1 rode ui

  • Enkele teentjes look (5 kleintjes)

  • Olijfolie

  • Verse tijm

  • Peper en zout

  • Paprikapoeder

  • Baharat kruiden

  • Vegan groentebouillon > let op, niet enkele groentebouillon is vegan. Het bevat soms melkpoeder. Je kan bv de tuinkruiden bouillin van Maggi nemen of de groentebouillon van Rapunzel. Die kan je in de meeste bio-winkels kopen. Het zit bovendien in een glazen potje, dus je bespaart onnodige plastic verpakking.

Recept

  1. Schil 1 zoete aardappel en snijd in schijfjes. Snijd ook 1 pompoen in partjes.

  2. Snijd een rode ui in ringen en neem enkele teentjes look (5 tal). Laat het velletje errond.

  3. Leg alles op een olieschaal en vet in met olijfolie. Leg er eventueel enkele takjes verse tijm bij. En kruid af met peper, zout, paprikapoeder.

  4. Zet de ovenschaal met groentjes een half uur in de oven op 200° C.

  5. Doe de groenten, samen met 1L (vegan) groentebouillon in een pot. Laat even koken en kruid af met peper, zout, paprikakruiden en eventueel wat baharat voor een extra kruidige toets.



Smakelijk!


bottom of page