top of page

Vegan chocomousse

Wist je dat je met het vocht van kikkererwten chocomousse kan maken? Het vocht heet aquafaba en kan je, net als eiwit, opkloppen.


Superlekker en ideaal om mee uit te pakken als je bezoek krijgt.

Ingrediënten

(4 porties)

  • 100 g vegan chocolade ( ik gebruikte die van Lindt Excellence 70% cacao van Albert Heijn. Heel pure chocolade is vaak vegan, check de ingrediënten of er melk in zit)

  • 80 g aquafaba (sap van ong. 1 pot kikkererwten van 350 g nettogewicht. Kies er best zonder/met zo weinig mogelijk zout. Ik gebruik normaal die van Albert Heijn maar had nu de bio glaen pot van Carrefour waar een beetje zout in zit )

  • 25 g suiker (kan je ook laten als je geen zoetebek bent)


Recept


  1. Doe de aquafaba (het vocht) in een kom. Klop het met de mixer tot het schuim wordt en tot je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het schuim beweegt. Als het bijna stijf genoeg is voeg je beetje bij beetje de suiker toe terwijl je mixt. Zorg dat je zeker lang genoeg mixt (zeker 5 minuten) anders zal het schuim ineenzakken en je chocomousse niet de goede structuur krijgen.

  2. Doe de chocolade in kleinere stukjes en laat de chocolade au bain marie smelten. D.w.z. je doet wat water in een grote pot en de chocolade in een kleinere pot. Hang de kleine pot in de grote zonder dat die het water raakt. Laat de chocolade smelten tot ze mooi vloeibaar is.

  3. Neem een spatel en spatel de gesmolten chocolade zachtjes onder het schuim tot het helemaal bruin is. Roer niet te hard, maar probeer het er echt onder te spatelen.

  4. Zet een paar uur in de ijskast, versier met fruit en bv. wat munt en geniet!


Comments


bottom of page